Co všechno můžu udělat pro lepší zvuk z mikrofonu?
Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně zlepšení zvuku z mikrofonu. U posledních nahrávek jsem si všiml, že kvalita zvuku není úplně ideální a chtěl bych se zeptat, co všechno můžu podniknout, abych to vylepšil. Myslím tím nejen technické nastavení, ale i nějaké praktické tipy, které by mohly pomoct. Zajímá mě, jestli je třeba investovat do nového mikrofonu, nebo jestli by stačilo změnit nějaké parametry v softwarech jako Audacity. Možná jsou nějaké specifické techniky nahrávání, které by mohly přinést lepší výsledky? Co třeba umístění mikrofonu, má na to vliv? A co se týče akustiky místnosti – jak moc to ovlivňuje kvalitu zvuku? Mám doma docela prázdný prostor a občas mám pocit, že zvuk je příliš echo a ne moc čistý. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké procesy úpravy po nahrání, které by mohly pomoci vyčistit zvuk nebo potlačit šum. Vím, že Audacity má hodně funkcí, ale nejsem si jistý, které z nich jsou nejlepší pro tohle konkrétní použití. Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy! Děkuju!