Audacity.cz/Fórum/Jak mohu bezdrátově přenášet zvuk z PC do mobilu?

Jak mohu bezdrátově přenášet zvuk z PC do mobilu?

Zajímalo by mě, jestli je možné přenášet zvuk z mého počítače na mobil bezdrátově. Mám rád poslouchání hudby a rád bych si pustil oblíbené skladby, které mám na PC, přímo na mobilu. Je tu nějaký způsob, jak to udělat? Možná existují aplikace nebo speciální programy, které by mi mohly pomoci s tímto přenosem? Zkoušel jsem už některé kabely a adaptéry, ale to nebylo moc praktické. Myslím, že by bylo skvělé mít možnost mít zvuk na mobilu, abych ho mohl poslouchat kdekoliv, třeba když jsem venku nebo když se prostě nechci motat okolo počítače. Slyšel jsem něco o Bluetooth a Wi-Fi přenosu, ale nejsem si jistý, jak to všechno nastavit. Pomocí Audacity se dá něco takového udělat? Vím, že je to skvělý nástroj pro editaci zvuku, ale zajímalo by mě, zda má i funkce pro bezdrátový přenos zvuku. Také bych rád věděl, jaké zařízení bych potřeboval na mobilu a co všechno bych měl mít nastaveno na PC, abych mohl začít. Děkuji za jakékoliv rady a tipy! Chci se ujistit, že mi nic neunikne a že budu moci pohodlně poslouchat hudbu odkudkoliv.

180 slov
1.8 minut čtení
30. 10. 2022
Alois Hora

Přenášení zvuku z PC na mobil bezdrátově je fakt fajn věc a dá se to udělat pár různými způsoby. Můžeš zkusit Bluetooth, pokud máš na PC a mobilu tuhle funkci. Na PC stačí zapnout Bluetooth a spárovat mobil. Pak nainstaluj nějakou aplikaci, co umožňuje streamovat zvuk jako například "AudioRelay" nebo "Airfoil". Tyhle programy ti můžou poslat zvuk přímo na mobil přes Wi-Fi, což je fajn, protože nemusíš mít nic spárovaného.

Jinak Audacity sice není přímo pro streamování, ale můžeš tam nastavit virtuální audio zařízení jako "VB-Audio Virtual Cable" a pak to poslat do nějakého streamovacího softwaru. Je to ale trošku komplikovanější.

Zkrátka, nejlepší bude asi začít s tím Bluetooth, pokud chceš něco jednoduchýho, nebo vyzkoušet Wi-Fi aplikace pro větší komfort. Takže hodně štěstí a užívej muziku!

126 slov
1.3 minut čtení
16. 1. 2025
Božena Kovaříková

Jasně, bezdrátový přenos zvuku z PC na mobil je možný a máš vlastně několik možností. Pokud chceš využít Bluetooth, tak to funguje docela jednoduše. Na PC stačí mít Bluetooth adaptér, pokud ho nemáš integrovaný, a pak si můžeš stáhnout nějakou aplikaci na mobil jako třeba SoundWire nebo Airfoil. Tyhle aplikace ti umožní streamovat zvuk přímo z PC na mobil přes Wi-Fi nebo Bluetooth. Ujisti se, že jsi připojený na stejnou síť, jinak to nepůjde.

Co se týče Audacity, tak to není přímo na přenos zvuku, ale spíš na editaci. No a samozřejmě musíš mít na mobilu nastavený něco jako audio receiver, což většinou ty aplikace umí. Když to nastavíš správně, měl bys být schopný pouštět hudbu z PC na mobil bez problému. Takže hodně štěstí a užij si muziku kdekoliv!

130 slov
1.3 minut čtení
21. 1. 2024
Luboš Vaculík
Audacity.cz/Články/Přenos Zvuku
Jak efektivně přenášet zvuk mezi počítačem a mobilním zařízením?Objevte praktické tipy a triky pro bezproblémový přenos zvukových souborů z PC do telefonu a naopak. Zjednodušte si práci s těmi nejlepšími aplikacemi...
1000 slov
10 minut čtení
29. 10. 2020
Richard Kolář
Přečíst článek
Podobné otázky