Audacity.cz/Fórum/Které aplikace jsou nejlepší pro přenos zvuku mezi počítačem a telefonem?

Které aplikace jsou nejlepší pro přenos zvuku mezi počítačem a telefonem?

Zdravím všechny audio nadšence! Už nějakou dobu řeším, jak snadno a efektivně přenášet zvukové soubory mezi svým počítačem a telefonem. Někdy potřebuju vzít nějakou hudbu nebo nahrávku ze studia na mobil, abych si ji mohl poslechnout na cestách nebo sdílet s přáteli. Zkoušel jsem pár různých metod, ale většinou to bylo buď příliš složité, nebo to nefungovalo tak, jak bych chtěl. Rád bych se zeptal, jestli máte nějaké doporučení na aplikace nebo programy, které by mi mohly usnadnit tento proces. Mám na mysli něco, co je uživatelsky přívětivé a nevyžaduje příliš technických znalostí. Je skvělé mít možnost přenést zvuk pouze jedním kliknutím, ale zároveň by mě zajímalo, zda existují i možnosti pro pokročilejší uživatele. Jaké aplikace používáte vy? Je lepší použít nějaké cloudové služby, nebo je efektivnější přenos přes USB kabel? A co třeba Bluetooth? Můžete mi poradit, které z těchto možností jsou nejrychlejší a nejspolehlivější? Díky moc za všechny tipy!

151 slov
1.5 minut čtení
22. 1. 2021
Jakub Košťál

Jasně, přenos zvuku mezi počítačem a telefonem může bejt občas opruz. Zkusil bych pár možností. První věc, co mě napadá, je aplikace jako AirDroid nebo Pushbullet. Ty umí posílat soubory a mají i nějaký funkce pro notifikace a tak. Pro jednoduchý přenosy je to fakt fajn. Pak taky doporučuju Dropbox nebo Google Drive – nahraješ zvuk do cloudu a pak si ho stáhneš na telefon. Je to pohodlný, ale potřebuješ internet, což může bejt problém, když nejsi na Wi-Fi.

Pokud máš USB kabel, tak je nejlepší si nainstalovat iTunes (je to pro iOS) nebo prostě použít Windows Explorer pro Android – připojíš telefon k PC a přetáhneš soubory přímo tam. To je rychlý a bez blbostí.

A nakonec Bluetooth je taky možnost, ale většinou to trvá dýl a může být problém s kvalitou. Zkrátka, pokud chceš rychlost, USB kabel je král, ale pokud hledáš jednoduchost bez drátů, cloudový služby nebo zmíněný aplikace jsou super volba.

154 slov
1.5 minut čtení
30. 9. 2024
Lenka Charvátová

Existuje spousta aplikací, co ti můžou usnadnit přenos zvuku. Například Dropbox nebo Google Drive jsou super na cloudové služby, stačí nahrát soubor z pc a pak ho stáhneš na mobil. Ale pokud chceš něco rychlejšího, zkus AirDroid nebo SHAREit – ty fungují přes Wi-Fi a je to fakt bleskové. Když chceš přenos přes USB, doporučuji použít iTunes nebo Android File Transfer, podle toho, jestli máš iPhone nebo Android. Bluetooth je taky možnost, ale většinou je to pomalejší a kvalita nemusí být nejlepší. Takže záleží na tom, co preferuješ – pro rychlost Wi-Fi aplikace, pro pohodlí cloud. Hlavně si dej pozor na formát souboru, aby ti to šlo na mobilu přehrát.

110 slov
1.1 minut čtení
30. 4. 2024
Štěpán Zlámal
Audacity.cz/Články/Přenos Zvuku
Jak efektivně přenášet zvuk mezi počítačem a mobilním zařízením?Objevte praktické tipy a triky pro bezproblémový přenos zvukových souborů z PC do telefonu a naopak. Zjednodušte si práci s těmi nejlepšími aplikacemi...
1000 slov
10 minut čtení
29. 10. 2020
Richard Kolář
Přečíst článek
Podobné otázky